Ce inseamna Protectia Mediului si Gestionarea Deseurilor? 3

 In VLOG

Ce inseamna Protectia Mediului si gestionarea deseurilor?

Salutare, Lucratori! In episodul de astazi voi discuta despre ce inseamna Protectia Mediului si Gestionarea Deseurilor! Stati pe-aproape!

Din punctul de vedere al Legislatiei, Protecția mediului presupune: Gestionarea resurselor si a deseurilor rezultate in urma activitatilor de productie si lucrative, Evitarea poluării mediului si conservarea naturii, prin luarea tuturor masurilor necesare in ceea ce priveste reducerea sau eliminarea, acolo unde este posibil, a poluării mediului înconjurător și a surselor de poluare.

Exista si un cadru legislativ in acest domeniu: HG 856/2002, care ne detaliaza aspectele ce tin de gestionarea deseurilor periculoase si nepericuloase, si ne pune la dispozitie o lista cu deseurile din diferite domenii de activitate.

Pentru fiecare tip de deseu in parte, exista marcaje specifice, iar pentru a simplifica operatiunile de colectare, fiecare societate poate apela la cele 4 tomberoane colorate: Albastru pentru Hartie si carton, Galben pentru Plastic si Metal, Verde pentru sticla, Negru pentru gunoiul menajer.

 

Si acasa, fiecare dintre noi avem deseuri, iar cea mai simpla metoda de a proteja mediul inconjurator este prin RECICLAREA SELECTIVA.

Asta este o datorie civica, a fiecaruia dintre noi, sa ne colectam separat deseurile, in diferite cosuri de gunoi, iar apoi sa le aruncam la tomberoanele specifice, desigur… daca ele exista si ne ajuta si PRIMARIA, sa ni le puna la dispozitie, ca sa ne aliniem standardelor Europene.

Autoritatea care controleaza aplicarea masurilor legate de Protectia Mediului si Gestionarea Deseurilor este GARDA DE MEDIU, iar amenzile oferite pentru lipsa registrelor de evidenta a deseurilor sau pentru alte documente este intre 5 mii si 60 de mii de Lei.

Atat pentru acum! O zi fara evenimente! Sa va fie de folos!

Pentru servicii complete de Mediu, click aici.

Recent Posts
Contacteaza-ne

Nu suntem pe aici momentan. Dar ne poti trimite un email si iti vom raspunde. Foarte repede.

Not readable? Change text. captcha txt
0
ce inseamna psiAnaliza de Risc la Securitate Fizica