Amenzi

Initial, acest text ar fi trebuit construit in genul celebrelor “stiai ca…”. Ceva de genul “stiai ca ”…

Evident ca nu stiai… Nici nu trebuie, atat timp cat apelezi la profesionisti.

Am avea timp si spatiu suficient sa enumeram absolut toate amenzile de care este pasibil daca nu respecti (din necunoastere) legislatia legata de sanatate si securitate in munca, P.S.I., Protectia Mediului si asa mai departe. Dar nu este cazul.

Motivul pentru care am facut aceasta pagina este cu totul altul decat acela de a citi prevederi legale, numere de articole de lege si literele corespunzatoare diferitelor amenzi. Motivul, cum spuneam, este acela de a te face un pic mai constient de riscurile la care te expui atunci cand, din nestiinta ori din ignoranta, nu respecti normele legislative.

Serios! Chiar asa se intampla. Am avut clienti care ne-au contactat abia dupa ce s-au trezit pusi in fata faptului implinit: inspectorii ITM au constatat anumite nereguli si au dictat amenzi. Prea tarziu sa mai poata face ceva, oamenii au fost nevoiti sa plateasca.

Noi nu vrem sa ajungi in situatia asta. Prevenirea este valoarea noastra cea mai de pret, obiectivul nostru de zi cu zi, pentru ea suntem atat de apreciati.

Ne intoarcem un pic la amenzi, pe care ti le vom prezenta intr-o forma mai prietenoasa (daca poate fi vorba despre asa ceva in cazul de fata :)) Am ales un cuantum de penalitati financiare de care societatea pe care o reprezinti este pasibila, pe diverse domenii. Repetam: nu vrem sa te speriem, vrem sa constientizezi!

Stii vorba aceea, conform careia o imagine face cat o mie de cuvinte? Noi credem ca in cazul nostru, niste cifre pot face cat o mie de texte informative.

Nu esti convins? Citeste mai jos:

AMENZI S.S.M.

Penalitati intre 2.000 si 10.000 de lei sau inchisoarea!!!

 • Conform legislatiei in vigoare (Legea 319/2006 si a H.G. 1425/2006), exista peste 60 de obligatii pe care societatea ta trebuie sa le respecte
 • In caz contrar, amenzile pot varia intre 2.000 si 10.000 de lei. Cum ti se pare?!
 • Exista si un caz special – de nedorit pentru nimeni, dar prevazut de lege – in care nerespectarea normelor de sanatate si securitate in munca poate face posibila pedeapsa cu INCHISOAREA de la unul la doi ani!
  Credem ca e suficient de clar pana aici.

AMENZI P.S.I.

Sanctiunile in domeniul Prevenirii si Stingerii Incendiilor incep de la 100 de lei, dar pot ajunge pana la 10.000 de lei!

 • Legea 307/2006 si H.G. 537/2007 sunt normele legislative ce cuprind peste 80 de obligatii si raspunderi din partea firmei tale in domeniul P.S.I.
 • Amenzile P.S.I. incep de la 100 lei si pot ajunge pana la 10.000 de lei
 • Oamenii legii pot constata una sau mai multe nereguli, dupa care vor calcula cuntumul amenzilor. Nu-ti doresti sa se intample asta, nu-i asa?

AMENZI Protectia Mediului

Atentie mare daca activezi in problematica ce vizeaza protectia mediului!

Cele mai frecvente 3 amenzi in acest domeniu sunt urmatoarele:

 • Lipsa Acordului de Mediu – sanctiuni intre 30.000 si 60.000 de lei
 • Nu ai Autorizatie de Mediu – amenzi cuprinse intre 30.000 si 60.000 de lei
 • Te gaseste controlul fara contractul de preluare a deseurilor colectate selectiv (obligatoriu pentru toti agentii economici) – fii gata sa platesti intre 5.000 si 50.000 de lei

Contacteaza-ne

Nu suntem pe aici momentan. Dar ne poti trimite un email si iti vom raspunde. Foarte repede.

Not readable? Change text. captcha txt
0