Ce inseamna SSM? 1

 In Dictionar SSM, VLOG

Ce inseamna SSM?

Salutare, Lucratori! In episodul de astazi voi discuta despre ce inseamna SSM! Stati pe-aproape!

Acronimul SSM provine de la Sanatate si Securitate in Munca sau Protectia Muncii, cum este cunoscut acest termen si utilizat in limbajul colectiv.

Exista si o Lege care reglementeaza toate aspectele legate de SSM!

Este vorba despre Legea 319 din 2006, care defineste Sanatatea si Securitatea in Munca, ca fiind un ansamblu de activităţi instituţionalizate, ce au ca scop asigurarea celor mai bune condiţii în desfăşurarea procesului de muncă, apărarea vieţii, integrităţii fizice şi psihice, si a sănătăţii lucrătorilor şi a altor persoane participante la procesul de muncă.”

S.S.M. se refera, practic, la masurile luate de catre angajator ca sa controleze riscurile de vatamare si imbolnavire ale lucratorului, ca urmare a activitatii sale profesionale.

Autoritatea care controleaza aplicarea masurilor de Sanatate si Securitate in Munca este Inspectoratul Teritorial de Munca (cunoscut ca ITM).

Obligatia respectarii legislatiei revine in primul rand oricarui lucrator in parte, iar apoi orice agent economic care isi desfasoara activitatea in Uniunea Europeana si detine cel putin un angajat sau se foloseste de alti lucratori in scopuri de munca trebuie sa respecte toate normele si masurile impuse de autoritati, pentru a evita sa primeasca amenzi, despre care veti putea afla mai multe in Emisiunea despre LEGISLATIE!

O zi fara evenimente! Sa va fie de folos!

Pentru servicii complete de SSM, click aici.

Recommended Posts
Contacteaza-ne

Nu suntem pe aici momentan. Dar ne poti trimite un email si iti vom raspunde. Foarte repede.

Not readable? Change text. captcha txt
0
ce inseamna psi