Utilizați trusa ADR omologată Iprochim și RAR pentru a asigura transportul sigur al mărfurilor periculoase

 In SSM

Trusa ADR omologată Iprochim și RAR reprezintă o componentă crucială în asigurarea transportului în siguranță al mărfurilor periculoase.

Respectarea reglementărilor ADR, precum și instruirea și utilizarea adecvată a acestor kituri, sunt esențiale pentru a asigura eficacitatea lor în situații de urgență.

Trusa ADR omologată Iprochim conține echipamente esențiale pentru situații de urgență

Transportul mărfurilor periculoase este o activitate care necesită atenție și precauție sporită.

Pentru a asigura siguranța în timpul transportului, este esențial să respectați cerințele legale pentru kiturile ADR (Acordul european privind transportul rutier al mărfurilor periculoase).

Aceste cerințe includ atât conținuturi specifice, cât și specificații de proiectare pentru geanta setului ADR.

Trusa ADR omologată Iprochim și RAR completă trebuie să conțină echipamente esențiale pentru gestionarea situațiilor de urgență care ar putea apărea în timpul transportului mărfurilor periculoase.

Din conținutul obișnuit al unui kit ADR, specialiștii SSMescu enumeră:

 • Echipament de prim ajutor: Bandaje, pansamente, materiale pentru tratamentul arsurilor etc.
 • Stingător de incendiu: Pentru a interveni rapid în caz de incendiu.
 • Semne și etichete de avertizare: Pentru a indica prezența mărfurilor periculoase și a avertiza asupra pericolelor.
 • Echipament de protecție personală: Mănuși, măști, ochelari de protecție etc.
 • Documentație: Instrucțiuni de utilizare, certificate de conformitate etc.
Siguranța auto

Siguranța auto

Alte echipamente incluse în trusa ADR omologată Iprochim

În afară de elementele menționate anterior, trusa ADR omologată Iprochim poate conține și alte articole esențiale pentru gestionarea sigură a mărfurilor periculoase.

Experții SSMescu dau câteva exemple suplimentare de articole care pot fi incluse într-un kit ADR:

 1. Covor absorbant: Pentru a absorbi și a gestiona scurgerile de substanțe periculoase în caz de accident sau scurgere.
 2. Material de legare: Sfori, curele sau alte materiale pentru a fixa și a sigila ambalajele mărfurilor periculoase, în cazul deteriorării acestora.
 3. Lanterne și baterii de rezervă: Pentru a asigura iluminarea în condiții de vizibilitate redusă sau în întuneric.
 4. Unelte de intervenție rapidă: Sisteme de tăiere și forfecare, echipament pentru manipularea containerelor, pentru a interveni și a gestiona rapid situațiile de urgență.
 5. Saci de colectare a deșeurilor: Pentru a colecta și a depozita deșeurile generate în urma manipulării și gestionării mărfurilor periculoase.
 6. Instrumente de măsurare și monitorizare: Detectoare de gaz, termometre, instrumente de măsurare a nivelului de substanțe, pentru a evalua și monitoriza condițiile din jurul mărfurilor periculoase.
 7. Echipament pentru controlul și stocarea substanțelor periculoase scurse: Containere speciale, kituri de stocare temporară, materiale absorbante suplimentare.
 8. Planuri de urgență și contacte de intervenție: Liste cu numere de telefon de urgență, hărți ale rutelor alternative, planuri de evacuare, pentru a facilita coordonarea și intervenția rapidă în caz de accident.

Pentru o gestionare eficientă a situațiilor de urgență

Acestea sunt câteva exemple de articole suplimentare care pot fi incluse în trusa ADR omologată Iprochim, în funcție de specificul mărfurilor transportate, de regulile și cerințele locale și de politica companiei.

Este important ca fiecare kit ADR să fie adaptat la nevoile și condițiile specifice ale activității de transport a mărfurilor periculoase, pentru a asigura o pregătire adecvată și o gestionare eficientă a situațiilor de urgență.

În plus față de conținut, geanta kitului ADR trebuie să îndeplinească și anumite specificații de material și design. Acestea includ cerințe privind capacitatea, dimensiunea și durabilitatea materialului din care este fabricată geanta.

Verificări regulate ale kiturilor ADR

Echipamente incluse în Trusa ADR

Echipamente incluse în Trusa ADR

Responsabilitatea inspecției și întreținerii kitului ADR revine companiei care transportă mărfurile periculoase. Este recomandabil ca trusa ADR omologată Iprochim și RAR să fie verificată înainte de fiecare călătorie.

Verificarea trebuie să asigure că tot conținutul este prezent și că echipamentele, în special filtrele și soluțiile pentru spălarea ochilor, sunt în termenul de valabilitate.

 • Persoana responsabilă cu siguranța ADR în cadrul companiei ar trebui să efectueze verificări regulate ale kiturilor ADR.
 • Profesioniștii SSMescu recomandă ca trusele ADR să fie depozitate în cabina furgonetei sau camionului care transportă mărfurile periculoase, pentru a fi accesibile în caz de urgență.

Selectați kiturile potrivite pentru clasa de mărfuri periculoase pe care o transportați

Transportul sigur al mărfurilor periculoase contribuie nu doar la protejarea vieții și a mediului, ci și la menținerea integrității și a reputației companiei.

În magazinul SSMescu există diferite tipuri disponibile pentru trusa ADR omologată Iprochim, iar opțiunile de personalizare sunt disponibile pentru a se potrivi cerințelor specifice ale fiecărei companii.

Intrați pe pagina magazinului pentru a selecta kiturile care sunt potrivite pentru clasa de mărfuri periculoase pe care o transportați, luând în considerare cerințele specifice ale ADR!

Recommended Posts
Contacteaza-ne

Nu suntem pe aici momentan. Dar ne poti trimite un email si iti vom raspunde. Foarte repede.

Not readable? Change text. captcha txt
0
Trusele pentru primul ajutorVerificați trusa auto pentru prim ajutor