Unde folosim extinctorul P6 și cât de eficient este la locul de muncă

 In PSI

Extinctorul P6 este un dispozitiv de siguranță utilizat pentru a stinge incendii de dimensiuni mici sau pentru a controla flăcările înainte de sosirea echipelor de intervenție.

Un stingător de incendiu are o durată de viață limitată, așa că, pentru a menține siguranța și respectarea reglementărilor, trebuie să fie examinat în profunzime de către un specialist autorizat cel puțin o dată pe an.

Extinctorul P6 este destinat stingerii anumitor tipuri de incendii

Prea puțini oameni știu că stingătoarele de incendiu au o varietate de forme și clase precise care sunt menite să identifice tipurile de flăcări pe care le pot stinge.

Extinctorul P6 și tipurile de flăcări pe care le poate stinge sunt subiecte de abordat, deoarece viața și proprietatea pot depinde de utilizarea stingătoarelor potrivite pentru tipul potrivit de incendiu.

Inspectorii RSGE recomandă instruirea personalului pentru a știi să folosească în orice moment un stingător destinat tipului de incendiu pe care trebuie să îl stingeți.

 • În cel mai bun caz, utilizarea unui stingător incorect se poate dovedi ineficientă.
 • În cel mai rău caz, utilizarea unui stingător defect contribuie la răspândirea incendiului.
Cele mai bune oferte la echipamentele PSI

Cele mai bune oferte la echipamentele PSI

Fiecare incendiu este combătut printr-o metodă unică

Primul pas pentru a vă asigura că aveți stingătoarele adecvate este să înțelegeți tipurile de incendii la care poate fi expusă compania dumneavoastră.

Pe site-ul SSMescu găsiți caracteristicile pentru extinctorul P6 care enumeră mai multe tipuri de incendii pe care le poate stinge acest echipament PSI.

Ce trebuie să știți despre incendii și stingătoare vă explică, pe scurt, specialiștii RSGE:

 • Există diverse forme de flăcări și fiecare incendiu este combătut printr-o metodă unică.
 • Chiar dacă aveți tipul potrivit de stingător, dacă este dificil să ajungeți la el nu va fi de mare folos. Asigurați-vă că stingătoarele sunt ușor de găsit și de utilizat pentru personal.
 • Factorul cheie este locația stingătoarelor de incendiu, care poate face diferența stingerea incendiului sau pagube semnificative.

Procedurile de utilizare pentru extinctorul P6

Asigurați-vă că personalul este instruit și că sunt efectuate verificări periodice pentru a fi siguri că extinctorul P6 este disponibil și este funcțional.

Este esențial să fiți pregătiți și să cunoașteți procedurile de utilizare a extinctorului înainte de a se produce un incendiu. Pentru a preveni incendiile cu ajutorul extinctorului P6, este important să:

 • Verificați periodic extinctorul pentru a vă asigura că este în stare de funcționare corespunzătoare și că este amplasat într-un loc accesibil.
 • În cazul unui incendiu, evaluați rapid situația și decideți dacă extinctorul P6 poate fi utilizat în siguranță pentru a stinge focul.
 • Utilizați stingătorul conform instrucțiunilor și țintiți baza flăcării, menținând o distanță sigură. Efectuați mișcări de balansare sau trageri scurte pentru a evita răspândirea focului.
 • Eliberați agentul extinctor în mod continuu până când flăcările sunt complet stinse sau până când extinctorul este complet gol.
 • Evacuați zona afectată și anunțați imediat serviciul de urgență pentru a solicita asistență suplimentară.

Metoda PASS, metoda sugerată pentru utilizarea unui stingător

Utilizarea stingatorului cu metoda PASS

Utilizarea stingatorului cu metoda PASS

Extinctoarele au o perioadă de valabilitate, iar eficacitatea lor depinde de utilizator. În primele 20 de secunde de funcționare, majoritatea stingătoarelor vor rămâne fără lichid.

Pentru a stinge rapid flacăra, persoana care folosește extinctorul P6 trebuie să știe să-l opereze eficient. Metoda sugerată pentru utilizarea unui stingător este metoda PASS, detaliată pe site-ul SSMescu.

Pentru a vă asigura că membrii personalului dumneavoastră primesc pregătire practică înainte de a fi solicitați, organizați cursuri la fața locului pentru stingătoare.

 • Un stingător de incendiu trebuie înlocuit sau reumplut după utilizare.
 • Chiar dacă nu ați folosit stingătorul de ceva timp, acesta ar putea să nu mai funcționeze.

Colaborarea cu o firmă de încredere vă permite să delegați grijile de întreținere și inspecție și să vă simțiți în siguranță știind că echipamentul PSI respectă reglementările și este pregătit pentru intervenții.

Aveți tipul potrivit de stingător de incendiu?

Clasa potrivită de stingător de incendiu vă protejează casa sau locul de afaceri. De aceea, este esențial să aveți extinctorul P6 pentru tipurile de amenințări de incendiu specifice zonei pe care o protejați.

Contactați profesioniștii de la SSMescu dacă aveți nevoie de stingătoare de incendiu sau dacă nu sunteți sigur care clasă și tip ar fi cele mai potrivite pentru cerințele dumneavoastră.

Inginerii noștri vă pot oferi toate cunoștințele și instrucțiunile necesare pentru a vă proteja bunurile și angajații!

Recommended Posts
Contacteaza-ne

Nu suntem pe aici momentan. Dar ne poti trimite un email si iti vom raspunde. Foarte repede.

Not readable? Change text. captcha txt
0
Stingătoarele P6 sunt echipamente portabile