Specialiștii în asistența medicală de prim ajutor și trusele sanitare nu trebuie să lipsească de la locurile de muncă

 In SSM

Asistența medicală de prim ajutor este o componentă a planului de salvare pentru lucrările efectuate la înălțime, ținând cont de variatele situații în care ar putea fi necesară intervenția imediată a specialiștilor.

Aceste situații pot include atât momentele în care se așteaptă sosirea unei ambulanțe sau a altor servicii medicale de urgență, cât și situațiile în care lucrătorii sunt implicați în răniri ușoare.

Asistența medicală de prim ajutor pentru căderi și alte accidente

Există diverse situații critice care pot apărea la locul de muncă, iar un plan de salvare comprehensiv trebuie să fie pregătit pentru toate aceste eventualități.

Asistența medicală de prim ajutor este necesară atunci când înțelegem că nu numai căderile de la înălțime pot apărea, ci și alte accidente pot avea loc în timpul lucrului în aceste condiții.

  • Este important ca toți angajații care ar putea fi implicați într-o operațiune de salvare în cazul unei căderi de la înălțime să primească formare adecvată în prim ajutor.
  • De asemenea, specialiștii SSMescu vă recomandă să vă asigurați că o trusă de prim ajutor complet echipată este disponibilă în locație și este ușor accesibilă pentru lucrători.
Trusa sanitară

Trusa sanitară

Scenariile de urgență incluse în planul de salvare pentru lucrările efectuate la înălțime

Este nevoie de asistența medicală de prim ajutor pentru scenariile de urgență esențiale care ar trebui acoperite de un plan de salvare pentru lucrul la înălțime. Aceste scenarii pot fi:

  1. Căderile de la înălțime

Căderile de la înălțime pot include căderi de pe scări, schele sau de pe acoperișurile plate.

Planul de salvare ar trebui să includă proceduri pentru extragerea lucrătorului din sistemul de siguranță și gestionarea eventualelor răni.

  1. Alunecările pe suprafețe înalte

În cazul în care există riscul de alunecare în timpul lucrului la înălțime, un lucru comun, acest scenariu presupune că lucrătorul poate aluneca și suferi răni, împiedicându-l să coboare în siguranță.

Planul de salvare trebuie să abordeze modul în care lucrătorul poate fi adus în siguranță la sol.

  1. Căderea obiectelor

Lucrătorul poate să sufere o comoție cerebrală din această cauză, să intre în stare de inconștiență sau să fie prea grav rănit pentru a coborî în siguranță la nivelul solului.

Planul de salvare trebuie să includă proceduri pentru a transporta lucrătorii afectați într-un mod sigur și eficient, fie ei conștienți sau inconștienți, menționează experții SSMescu.

Asistența medicală de prim ajutor în caz de urgențe

  • Urgențele medicale neașteptate care survin ca rezultat al unei căderi de la înălțime trebuie, de asemenea, să fie luate în considerare.

În cazul în care un lucrător se confruntă cu o astfel de situație, cum ar fi un atac de cord, o convulsie sau un accident vascular cerebral, procedurile de intervenție ar trebui să fie incluse în planul de salvare.

Asistența medicală de prim ajutor în caz de urgențe este importantă deoarece modul de acțiune poate fi diferit față de cel pentru căderile obișnuite de la înălțime.

◦ De exemplu, s-ar putea să fie necesar să utilizați un defibrilator sau să acordați primul ajutor de urgență într-un mod specific situației medicale.

Căderea la un nivel sub pământ, un alt scenariu critic

Prim ajutor în caz de urgențe

Prim ajutor în caz de urgențe

  • Căderea la un nivel sub pământ poate fi un scenariu critic, cum ar fi atunci când un lucrător cade într-o groapă, subsol sau pivniță.

Asistența medicală de prim ajutor în acest caz necesită proceduri de intervenție variate, deoarece trebuie să se țină cont de dificultățile de acces și recuperare a lucrătorului.

În contrast cu alte căderi de la înălțime, în cazul unei căderi sub nivelul solului, poate fi necesar să ridicați lucrătorul, în loc să îi permiteți să coboare, atenționează profesioniștii SSMescu.

Conform reglementărilor, angajatorii sunt obligați să efectueze o evaluare completă a tuturor pericolelor și riscurilor, precum și să planifice și să supravegheze adecvat toate activitățile de lucru la înălțime.

Este esențial ca aceste activități să fie desfășurate sub îndrumarea unor lucrători competenți și cu utilizarea echipamentului adecvat în orice moment.

Servicii în domeniul situațiilor de urgență

Angajatorii sunt obligați să elaboreze un plan de salvare detaliat, eficient și bine structurat pentru lucrul la înălțime, care să fie implementat în cazul unei căderi de la înălțime.

Acest plan trebuie să fie conceput astfel încât să asigure specialiști pentru asistența medicală de prim ajutor pentru o intervenție rapidă și coordonată în situații de urgență.

Contactați inspectorii SSMescu pentru servicii în domeniul situațiilor de urgență sau pentru achiziția de truse de prim ajutor personalizate nevoilor companiei dumneavoastră!

Recommended Posts
Contacteaza-ne

Nu suntem pe aici momentan. Dar ne poti trimite un email si iti vom raspunde. Foarte repede.

Not readable? Change text. captcha txt
0
Trusele auto de prim ajutorTrusele sanitare de prim ajutor